Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / CSEC - Sveriges Certifieringso…
  • Sveriges Certifieringsorgan för
    IT-Säkerhet - CSEC

    TreVapen

CSEC certifierar produkters IT-säkerhet enligt internationell standard och utfärdar internationellt erkända certifikat.

Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet

Sveriges Certifieringsorgan för IT-säkerhet (CSEC) är en oberoende enhet inom Försvarets materielverk (FMV), och verkar som Sveriges nationella certifieringsorgan för IT-säkerhet i produkter och system enligt standarden Common Criteria (CC). CC är en standard som används för kravställning och opartisk granskning av IT-säkerhet. CC erkänns internationellt av världens ledande länder inom IT-säkerhet och anses obligatorisk för IT-produkter i kritiska infrastrukturer i flera länder.

CSEC:s uppdrag

Som nationellt certifieringsorgan för IT-säkerhet ansvarar CSEC för att ta fram och utveckla regler för granskning av IT-säkerhet i produkter och system enligt CC. CSEC licensierar företag som utför granskningar enligt dessa regler samt utövar tillsyn över dessa företag. Produkter som certifierats av CSEC används av bland annat Försvarsmakten. CSEC har även som uppdrag att samverka internationellt med andra certifieringsorgan och säkerhetsmyndigheter.

Läs mer om historik och bakgrund om CSEC.


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2011-09-08 13:29. Uppdaterad: 2019-03-12 08:36. Ansvarig: Visa e-postadress.
Nyckelord: IT-säkerhet, Common Criteria, CC, ISO/IEC, Certifiering

Fakta

Adress:

FMV/CSEC
SE-115 88 Stockholm

Kontakt:
Visa e-postadress.

Sidhuvud till nyhetsbrevet CSEC informerar

Prenumerera på
CSEC:s nyhetsbrev

I vårt nyhetsbrev informerar vi bland annat om kurser, nya dokument och förändringar inom den svenska certifieringsordningen. Prenumerera på CSEC Informerar