Javascript verkar inte vara påslaget? - Vissa delar av FMV:s webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.

På fmv.se används kakor, på engelska cookies. Kakor används för att webbplatsen ska fungera på bästa sätt. Om du fortsätter, utan att ändra inställningarna i din dator, så godkänner du att kakor från fmv.se används. Läs mer om kakor och hur de används på fmv.se.

Prenumerera

Här är du nu:

Start / Verksamhet / Systemsäkerhet / Handböcker och stöddokument

Handböcker och stöddokument

På dessa sidor finns aktuella handböcker för olika säkerhetsområden.

Handbok Systemsäkerhet, H SystSäk 2011

Det här är den övergripande handboken. Om ett system omfattar vapen och ammunition, säkerhetskritisk programvara eller är ett fordon ska även dessa respektive handböcker användas i systemsäkerhetsverksamheten.

Särskilda säkerhetskrav finns även i bland annat RML (Regler för militär luftfart), RMS (Regler för militär sjöfart), RMM (Regler för militär markverksamhet), Vägtrafikkungörelsen med mera.

Under Handbok Systemsäkerhet finns även ett antal exempel, mallar och checklistor till stöd och vägledning i systemsäkerhetsarbetet.

Handbok Systemsäkerhet

Handbok Vapen- och ammunitionssäkerhet, H VAS 2012

Detta är en sammanställning av de erfarenheter som under årens lopp vunnits i fråga om vapen- och ammunitionssäkerhet, främst i samband med utveckling.

Handbok Vapen- och ammunitionssäkerhet

Handbok för ammunitionsövervakning, H AmÖ 2018

Handboken är främst avsedd att användas av handläggare vid FMV enheter men berör även tillverkare av ammunition varför aktuell industri får tillgång till publikationen.

Handbok för ammunitionsövervakning

Handbok för programvara i säkerhetskritiska tillämpningar, H ProgSäk 2018

I den här handboken finns Försvarsmaktens och FMV:s rekommendationer för anskaffning av programvara i säkerhetskritiska system.

Handbok för Programvara i säkerhetskritiska tillämpningar

Handbok Fordonssäkerhet, H FordonSäk 2015

Här finns en sammanställning av lagrum och de erfarenheter som Försvarsmakten, FMV och svensk industri samlat ihop under årens lopp om trafikvärdighet för såväl stridsfordon som övriga typer av fordonssystem.

Handbok Fordonssäkerhet

Handbok Säkra elektriska produkter och system

Handbok Säkra elektriska produkter och system (H SEPS) innehåller principer för tillämpning och tolkning av lagrum, erfarenhetsbaserade säkerhetsrelaterade designkrav inklusive gränsytor som bör beaktas samt rekommenderad verksamhet i syfte att uppnå tolerabel risknivå för elektriska produkter.

Handbok Säkra elektriska produkter och system

Handbok för Säkra fältmässiga arbetsplatser

Denna handbok riktar sig främst till aktörer som anskaffar, modifierar eller hyr in fältmässiga arbetsplatser åt Försvarsmakten.

Handbok för Säkra fältmässiga arbetsplatser

Handbok för Militär lastklassificering (MLC)

Militär lastklassificering förkortas i denna handbok MLC (Military Load Classification). Handboken omfattar MLC-klassning och -märkning av fordon och fordonskombinationer för svenska försvarsmakten.

Handbok för Militär lastklassicering (MLC)

 


Tipsa om sidan

Fyll i formuläret för att skicka en länk till den här sidan.

Fält markerade med * är obligatoriska.


* Fältet är obligatoriskt

Publicerad: 2012-01-27 12:58. Uppdaterad: 2018-02-08 11:33. Ansvarig: Visa e-postadress.